“İnsanlardaki ön yargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan daha zordur” demiş Albert Einstein; ama atom parçalandı…
Kuantum evreni kalıplaşmış düşünceleri, mantıksal diye dikkate aldığımız her şeyi alt üst eder. Çünkü gözümüzle görmediğimiz mikro kozmostaki dinamiklerin makro kozmosta da gerçekleştiğini ileri sürer. Kuantum alanı bireye tıpkı bir kamera gibi yargısızca dışarıdan bakmayı sağlar.
Hazırlayan: Yüksek Fizikçi / Yasemin Sezgin Küçük
Eski Paradigma: Klasik Fizik
Yeni Paradigma: Kuantum Fiziği Ve Mekaniği
Klasik fizik (Newton Fiziği) gündelik, katı nesnelerin gözlemlerine dayanır. Klasik fiziğe göre madde katıdır ve en küçük madde birimi atomdur. Atom kesinlikle parçalanamaz.
Sonra çok küçük olanın dünyasını açıklamak için tümüyle yeni bir bilimsel anlatıma ihtiyaç duyuldu. İşte burada Kuantum Mekaniği veya Kuantum Fiziği (ya da sadece kuantum teorisi) devreye girdi. Çünkü Newton’cu fizik büyük, makroskobik nesneleri açıklamada başarılıydı. Yeni fizik, Kuantum Fiziği Newton’cu fiziğin gidemeyeceği yerlere yani atomaltı dünyaya gitmek için cesurca icattı. Yüzyılımızın başında ortaya atılan iki teori, fizik ve felsefe dünyamızı çok derinden etkiledi. Kuantum ve Rölativite teorileri… Rölativite, tek başına kendi yolunda yürüyen bir adamın ürünüyken, kuantum teorisi birçok kişinin katkılarıyla oluşmuştu: Planck, Einstein, Bohr, De Broglie, Schroedinger, Heisenberg, Dirac ve Pauli gibi… Ve her birine bu katkılarından dolayı Nobel Ödülü verildi.
“Olabilir desinler, ama olur demesinler.” Cicero
“Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.” Atasözü
Belki de hiçbir kuram, kuantum fiziği kadar bir yüzyıla böylesine belirgin bir damga vurmamıştır.
“KUANTUM’’ Latince de “NİCELİK” anlamındadır. Felsefi olaraksa “OLASILIK” anlamında kullanılmaktadır.
“Kuantum Felsefesi” ne göre enerji, gözlemleyen kişinin ya da katılımcının düşüncelerinden etkilenir. Evrene baktığımız zaman madde hâkimdir, bakmadığımız zaman ise akışkan enerji denizidir. Bu durum karşısında Klasik Fizik, atom yapısını açıklamakta yetersiz kalmıştır…
“Fotonlar yani kütlesiz enerji olan düşüncelerimiz, kütleli enerji olan bedenlerimiz de dâhil tüm yaşantımızı oluşturma gücüne sahiptir”
Kuantum felsefesine göre evrende her şey sadece ve sadece enerjiden oluşmuştur. En büyük enerjide düşünce enerjisidir. Düşüncelerimiz frekansları ölçülebilen kütlesiz enerjilerdir. Kütlesiz enerjiye foton dedir. Fotonlar yani kütlesiz enerji olan düşüncelerimiz kütleli enerji olan bedenlerimiz de dâhil tüm yaşantımızı oluşturma gücüne sahiptir.
İnsan düşünen, sosyal bir varlıktır. İnsanın zihni ve bedeni aynı doğrultuda hareket eder ve düşünceler doğrultusunda şekillenir. Zihnin sahip olduğu düşünce bedene yansır ve hareket eder. İnsan hayal edebildiğini yaşayabilir.
Gerçeklik her an bizim tarafımızdan oluşturulur. Bizler bu oluşumu sürekli olarak zihnimize gelen sayısız düşünce seçeneklerinden birinde karar kılarak gerçekleştiririz.
“Kader hem vardır hem yoktur”
Belli bir anda oluşan bir olay hem geçmişten hem de gelecekten etkilenir. Geçmiş ve gelecek, potansiyel olarak, şu anda karşımızda durmaktadır. Ayrıca zamanın tek yönlü aktığı görüşü Kuantum kuramına göre geçerli değildir. Bilge kişi bazı durumların ve sonuçların kaçınılmaz olduğunu bilir ve gereksiz yere direnmez. Diğer bazı durumlar sadece bir olanak, bir yatkınlık olarak bulunur. Bilgelik bu iki durumu ayırt edebilmek ve gerekeni yaptıktan sonra sonuca rıza göstermektir. Yani, kader hem vardır hem yoktur.
Kuantum düşünce tekniği kendi felsefesini kuantum mekaniği ve felsefesi üzerine kurmuştur.
Kuantum düşünce tekniği yüksek nitelikli geleceğe yönelik olmasını istediğimiz şeylerin hayallerle, duygularla, eylemlerle ve seslerle desteklendiği, odaklı bir düşünme şeklidir. Bu düşünce şekli bizim bilinçaltımızı, etrafımızdaki elektromanyetik alanı ve dolayısıyla hayatımızı değiştirir.
Düşünce Enerjisi
Düşüncelerimiz; Frekansları Ölçülebilen Enerjilerdir…
Dünyaya Nasıl Bakıyorsunuz?
Verdiğiniz cevaplar olumlu bakış açısına mı sahip yoksa olumsuz bakış açısına mı? Cevaplarınıza dikkat ederseniz şu anda yaşadığınız hayatın yansıması olduğunu görürsünüz!
Kuantum fiziğine göre evrende milyonlarca olasılık vardır ve bizler bu birçok olasılıktan sadece bir tanesini seçer ve onu yaşarız. Bu yaşantıyı neye göre seçeriz? Tabi ki düşünce tarzımıza, inanç sistemlerimize ve yargılarımıza göre.
Genelde olumsuz olaylar karşısındaki tepkimiz, “Aklına gelen başına gelir”dir. Fakat olumlu açıdan değerlendirirsek, bilimsel devrimin önemli isimlerinden Galileo hayal edemeseydi mikroskobu bulabilir miydi? Ya da Edison, ampulü yaşamımıza sokabilir miydi? Gecenin içindeki tek aydınlığımız olan ampuller olumsuz düşüncelerimize de ışık tutup olumsuzlukları olumluya dönüştürmek için sizce de yeterli bir işaret değil mi? Sınırları yok etmeye düşüncelerimizden başlamamız gerekir. Mutluluk bazılarının başına konan bir talih kuşu değildir. Talih(sizlik), Şans(sızlık), Kader(sizlik) insan egosunun zihinsel, duygusal, sezgisel ve eylemsel tembelliğini haklı çıkarmak, mutsuzluğunun sorumluluğunu üstlenmemek için ürettiği kavramlardır.
Kişilikler düşünce şekillerinden ibarettir. “Ne düşünüyorsan O’sun.” Bu yüzden ne olmak istediğimize karar verip, o olmalıyız.
O halde hayatımızı değiştirmek istiyorsak, önce frekansımızı değiştirmeliyiz. Frekansımız değişirse enerji alanımız değişir, değişen enerji alanı hayatımız da değişimi başlatır.